dilluns, 26 de maig del 2008

En marxa el bloc de la biblioteca del monestir

Al Monestir de les Avellanes, situat a Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes (Noguera) s'hi troba la Biblioteca del Monestir. Una biblioteca amb un fons documental divers destinada als germans maristes, hostes del monestir i altres persones interessades en el fons de la biblioteca.


La Biblioteca del Monestir està formada per:
  • La Biblioteca Pública, amb documentació de caràcter general i de totes les matèries, i destinada als clients de l'hostatgeria. Actualment l'espai físic està tancat per reformes.
  • La Biblioteca Especialitzada, amb documentació sobre religió, educació i Catalunya és el fons més important de la biblioteca. Per a usuaris interessats en aquestes temàtiques

  • La Biblioteca Marista, es una biblioteca auxiliar de l'arxiu històric dels germans maristes de Catalunya, i recull les publicacions editades per aquesta institució

L'objectiu principal de la creació d'aquest bloc, es facilitar l'accés dels nostres usuaris al nostre fons i als nostres serveis. Al mateix temps el bloc permet que els nostres usuaris participin amb els seus comentaris i amb les seues opinions. També es vol prioritzar la difusió i accés relacionada amb el Monestir de les Avellanes i la Noguera Alta.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest comentari és de prova per veure el funcionament de l'opció de comentaris.

Anònim ha dit...

La biblioteca no sé, però al restaurant del Monestir s'hi menja molt bé, amb qualitat i bon preu. I el lloc acompanya, natura i tranquil-litat per acabar de disfrutar el dia.
PD: em consta que la biblioteca està en bones mans :)
Siau!

Anònim ha dit...

M'agradaria saber si es poden consultar catàlegs i si la biblioteca té docuemnatció antiga sobre el monestir

B. M. ha dit...

Hola Maribel,

Si que tenim un catàleg, tot i que encara no és accessible en línia.

Pel que fa a la documentació, la veritat és que d'antiga en tenim poca. L'antiga biblioteca del Monestir, de les més importants de Catalunya (sobretot a partir del s. XVIII) va ser espoliada i destruïda després de la desamortització.
Actualment de fons antic tenim alguns documents de l'època premostratenca, algun llibre de caràcter religiós i d'història i finalment una part dels fons antic dels germans maristes, bàsicament llibre del s. XIX. (són llibres de matèries diverses)