dijous, 19 de juny del 2008

Bloc de la Biblioteca CEIP Sant Jordi de Lleida

El segon bloc de biblioteques que analitzarem és d'una biblioteca escolar, concretament la Biblioteca del col·legi públic Sant Jordi de Lleida. Hem escollit una biblioteca escolar per dos motius, en primer lloc perquè a la nostra biblioteca també tenim un fons especialitzat en educació i en segon lloc perquè creiem que el món dels blocs pot ser molt útil per donar un impuls a les biblioteques escolars del nostre país. I hem escollit concretament aquesta perquè es d'un col·legi de Lleida, territori on també es troba la nostra biblioteca.

Caracaterístiques del bloc
  • URL: http://biblioteca-santjordi.blogspot.com/
  • Nom: Biblioteca del CEIP Sant Jordi de Lleida
  • Ordenació: Les entrades estan ordenades de forma cronològica
  • Autoria: El Senyor I, i la Montse
  • Tema: Biblioteca escolar
  • RSS: Si
  • Categories: Conté etiquetes tant per entrades com per comentaris
  • Serveis addicionals: Notícies, rellotge, imatges, comentaris, comentaris més recents, traductors del bloc, enllaços web, cercador extern, arxiu del bloc, obres de referència digitals, mapa.
El bloc de la biblioteca del col·legi Sant Jordi de Lleida sembla un bloc molt actiu. L'entrada més antiga del bloc és del març del 2007. En tant poc temps ja ha publicat més de 500 entrades.

L'arxiu del bloc està ordenat de forma cronològica inversa, és a dir de més actual a més antic, l'arxiu està ordenat per mesos i entre parèntesi ens diu el nombre d'entrades publicades cada mes.
Les entrades solen tenir un títol clar, enllaçable, el text explicatiu i normalment altres elements com fotografies, audio i vídeo. A més a cada entrada i sol haver algun que altre comentari, cosa que evidencia que hi ha bastantes visites (tot i que no afegeix cap comptador de visites). A més dintre del text i sol haver paraules destacades en negreta o cursiva i enllaços externs.
Totes les entrades tenen etiquetes, i també en tenen els comentaris, cosa que ens serveix per agrupar els comentaris de forma temàtica. Hi ha visible també totes les categories emprades i el nombre d'entrades que hi estan classificades. No hi ha categories ja que blogger no n'ofereix.
Ofereix l'opció de sindicar continguts, mitjançant Atom, per a la subscripció del bloc en general.

Ens indica clarament l'autoria, amb els noms de Montse i el pseudònim del Senyor i.
Cal destacar també que a l'inici del bloc, hi ha una petita presentació sobre que hi trobarà el visitant al bloc i a més conviden no només a enviar-hi missatges sinó també a enviar escrits que es poden convertir en entrades.

Per acabar destacarem tot allò que podríem considerar serveis addicionals. Ens indica les entrades i comentaris més recents, té un widget que és un rellotge, fotografies enllaçables, blogroll d'altres escoles, traductors, webs on buscar i aprendre, cercador google, emissores de ràdio, un mapa de google on hi son localitzats, etc. També indiquen que estan sota llicència de creative commons.

En definitiva aquest és un bloc que demostra que una biblioteca escolar pot arribar a ser molt activa. Ofereix molts serveis i aspectes avançats del món dels blocs. En tot cas en milloraria l'aspecte estètic ja que dóna sensació de desordre, clar que per un bloc dedicat a una biblioteca d'un col·legi de primària potser una mica de desordre també queda atractiu per als seus usuaris potencials, que són els alumnes.

1 comentari:

Montse ha dit...

Aquesta setmana el senyor I ha descobert la vostra entrada i m'ho ha dit a través d'un email.

Personalment em sap greu adonar-me'n de la vostra entrada gairebé tres anys després d'haver sortit a la xarxa.

Expresso el meu agraïment per l'anàlisi del nostre estimat blog. És un honor que sigui un dels escollits.

Potser, un dia, intentaré endreçar-lo un xic més. Teniu molta raó.

Ara, juliol del 2013 té 2527, tot i que fa quatre mesos que ha entrat en un estat de quasi letargia per motius diversos. I

De nou gràcies i fins aviat.