divendres, 21 de novembre del 2008

Les Arrels Cristianes de Lleida

La Biblioteca del Monestir ja disposa dels primers volums de la col·lecció "Arrels Cristianes de Lleida". Són quatre volums on s'estudia la història de l'església de Lleida des dels seus inicis al segle IV fins als nostres dies. Es tracta d'una història que pretén estudiar i conèixer quina ha estat la presència i significació del cristianisme en la història de la societat lleidatana.

Dirigeixen i col·laboren en l'obra el Bisbat de Lleida, la Universitat de Lleida, l'Institut Superior de Ciències Religioses i l'editorial Pagès. El consell assessor científic ha dissenyat els continguts dels quatre volums, tot i que en total han participat en la redacció de l'obra més d'un centenar d'especialistes d'àmbits i temàtiques diverses.

Ja han sortit a la venta alguns dels volums, i probablement aquest any quedarà definitivament tancada l'obra, amb tots els seus volums editats. En total són uns 250 capítols acompanyats d'il·lustracions, cada volum de l'obra té aproximadament 500 pàgines.

Cal tenir en compte doncs, que és una obra de gran valor, tant per l'abast del seu contingut, com pel gran nombre de professionals que hi han treballat, i que fan d'aquest projecte una obra única.

L'obra està dividida en els següents volums:
  1. Presència i significació del cristianisme en la història i la societat de Lleida
  2. La baixa edat mitjana. Segles XIII i XV
  3. Temps d'expansió: temps de crisi, temps de redefinició. L'època moderna: segles XVI i XVIII
  4. Encara es troba a l'impremta