dilluns, 3 de novembre del 2008

Gerb, un poble mil·lenari

El passat divendres, dia 31 d'octubre ens va arribar a la biblioteca el llibre "Gerb, un poble mil·lenari" de Miquel Zambudio i Díaz. Una crònica historiogràfica sobre el poble de Gerb tot just editada el passat mes d'agost.
A la Biblioteca del Monestir, hi tenim un petit apartat dedicat a la comarca de la Noguera, un espai on recollim les monografies que ens van arribant o que anem comprant i que parlen de la nostra comarca. És doncs la nostra col·lecció local.
L'autor de la monografia, Miquel Zambudio Díaz, va nèxier a Gerb l'any 1949. És llicenciat en dret i ha exercit d'advocat. Actualment col·labora en diversos mitjans de comunicació com a articulista i treballa en diversos projectes d'investigació històrica. Com a escriptor, l'any 2006 va ser premiat amb el Premi d'Andorra de narracions crutes.
Gerb, un poble mil·lenari és segons l'autor "una petita obra amb la que només pretenc donar una pinzellada sobre alguns fets històrics que han incedit en el poble de Gerb i, a la vegada, exposar els diferents aspectes de caràcter polític, religiós, econòmic i social que han conformat, en el darrer segle, la vida d'aquest poble ja quasi mil·lenari."